EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY”, în premieră în România, la Muzeul „Antipa”!

EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY”, în premieră în România, la Muzeul „Antipa”!Bucuresti, 6 martie 2013 – EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY” vine în premieră în România! Expoziţia include peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Un eveniment produs de GForce ExhibitionS și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.Expoziția „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” unde poate fi vizitată până pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția ”The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.Presa internaţională despre Expoziția „The Human Body”:

"Îți taie respirația, este teribila și chiar frumoasă" - Irish Times (Irlanda)

"O călătorie fascinantă în corpul uman" - Il Giornao Edelpiemonte (Italia)

"O expoziție impresionantă ... Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările" - Comerț Oostende (Belgia)

"Cea mai vizitată și controversată expoziţie de pe planetă… O adevărată călătorie de la știință la mister" - Libero-ul Sri (Italia)Expoziția ”The Human Body” își poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm?.. De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului?.. Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziția ”The Human Body”. Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.Corpurile umane prezentate în cadrul expoziției „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislația chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar și vizitatorilor muzeelor, în scop educațional. Prin plastinaţie, țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular, și în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect.

Parteneri media: Radio Guerrila, Şapte Seri, Cocor Media Channel, The Light Cinema, United Media, IBIS HOtel, Port.ro, Ziare.com, 220.ro, Peteava.ro. Parteneri: Comunicatedepresa.ro, Centrul de Presă, Rol.ro, MediaImage, MediaIQ, Calendar Evenimente.

Biletele intră în vânzare începând de azi, 6 martie. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Presale: adulţii care achiziţionează bilete în avans, în perioada 6 martie - 21 martie, beneficiază de un discount de 20% (ofertă valabilă numai pentru adulţi). Oferta este diponibilă în număr limitat. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Despre GForce Exhibitions:

GForce Exhibitions, companie cu renume mondial, a creat până în prezent nenumărate importante expoziții itinerante. Cu peste 50 de ani de experiență combinată, echipa de la GForce Exhibitions are ca obiectiv oferirea unei experiențe unice vizitatorilor, organizând și prezentând expoziții inovatoare, cu puternic impact educațional. La nivel internaţional, expozițiile produse de organizatorii ”The Human Body” ExHIBITION au atras până acum un public ce depăşeşte 50 de milioane de vizitatori.Pentru informatii suplimentare, vă rugam să luaţi legătura cu Andreea Andreescu, Communication Manager, 0730 030990, aa@events.ro.Events Telefon 021 311 50 63

Bd. Lascar Catargiu, nr 15 A Fax 021 311 50 64

Bucuresti, sector 1 E-mail events@events.ro

Romania Web www.events.ro

Eveniment introdus de smileyzulu.

Lounge

smileyzulu
by smileyzulu Masculin
25 iunie 2013 la 21:19

EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY” se prelungește până pe 4 august

Bucuresti, 25 iunie 2013 – Expoziția “THE HUMAN BODY” se prelungește până pe data de 4 august 2013 inclusiv. Peste 62 000 de români au vizitat-o până acum la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală. Biletele sunt în continuare disponibile în rețeaua Eventim, iar programul de vizitare rămâne neschimbat, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Un eveniment produs de GFORCE EXHIBITIONS și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

4 lucruri pe care nu le știați despre expoziția “THE HUMAN BODY”:

· Atât Muzeul Olteniei (Craiova), Muzeul Județean de Știință din Ploiești, cât și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj au solicitat prelungirea expoziției în spațiile proprii. Dimensiunile acestor spații sunt din păcate însă insuficiente pentru amploarea expoziției.

· Din datele organizatorilor, cel mai tânăr vizitator al expoziției a avut 2 ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani.

· Aproape 400 de școli, atât din învățământul privat, căt și din cel de stat, cu predare în limba română sau în alte limbi, și-au adus elevii, în grupuri organizate, să vadă expoziția de la deschiderea sa și până acum.

· Conform datelor oferite de rețeaua Eventim din întreaga țară, peste 62 000 de români au trecut pragul expoziției până în prezent; dintre ei, peste 8000 au fost elevi cu vârstele între 7 și 18 ani.

Ce cred profesorii români despre expoziția “THE HUMAN BODY” (fragmente din albumul de impresii de la Muzeul Antipa).


· ”Foarte interesant pentru toată lumea. Nu ni s-a părut nimic […] să nu poată fi văzut de copii.” (prof. D.)

· ”A fost o experiență ieșită din comun, total uluitoare. Păcat că nu este accesibil tuturor. Felicitări!”

(prof. A.)

· „Această expoziție este instructivă, interesantă și binevenită. Pentru că oferă posibilitatea cunoașterii interiorului corpului uman dincolo de învelișul pielii. Foarte mulți oameni nu cunosc ce minune este corpul lor, inteligența superioară care a putut zidi ființa care este, evident, perfectă. Mulțumim organizatorilor pentru această posibilitate a cunoașterii noastre.” (prof. V. P.)

· ”Așa da! Pentru că suntem sătui de ignoranță, ipocrizie și atitudine negativistă față de știință. Așteptăm și alte evenimente asemănătoare în curând.” (prof. M. L.)

· „Din nimic iată ce naștem! Fantastic! Extraordinar! Trebuie să vedem toți, să ne vedem așa cum suntem ca să fim mai buni, mai iubitori, sănătoși pentru copii noștri, pentru LUME.” (prof. C.)

· ”...Instructiv, educativ, organizare ireproșabilă, voi reveni însoțită de elevii mei”. (învățător D.O.)

· ”Am văzut ceva cu adevărat uimitor, atât prin detaliile oferite cât și pentru măiestria cu care au fost realizate. Ne dorim și noi ca viitorii elevi să realizeze astfel de lucruri.” (prof. S. T.)

Expoziția „THE HUMAN BODY” include peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau secțiuni) care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția ”THE HUMAN BODY” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, GFORCE EXHIBITIONS și Events mulțumesc partenerilor Radio Guerrilla, România TV, UTV, Money Channel, TVH, Cațavencii, Ioana, Ring, Adevărul, Sțiință și Tehnică, Dilema Veche, Cocor Channel, Medlife, Worldclass, The Light Cinema.
Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

PREŢURI BILETE:
BILETE
Adulți
Pensionari / Studenți
Copii (7-18ani)
marți-vineri
sâmbătă-duminică
marți-vineri
sâmbătă-duminică
marți-vineri
sâmbătă-duminică
50lei/pers
60lei/pers
40lei/pers
50lei/pers
32lei/pers
38 lei/pers

Grupuri de peste 10 copii

marți-duminică
30lei/pers
pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa ca@events.ro

Pachet de familie
1 adult + 2 copii
2 adulți + 1 copil
2 adulți + 2 copii
marți-vineri
sâmbătă-duminică
marți-vineri
sâmbătă-duminică
marți-vineri
sâmbătă-duminică
85lei/grup
100lei/grup
110lei/grup
120lei/grup
120lei/grup
135lei/grup

Despre GForce Exhibitions:

GFORCE EXHIBITIONS, companie cu renume mondial, a creat până în prezent nenumărate importante expoziții itinerante. Cu peste 50 de ani de experiență combinată, echipa de la GFORCE EXHIBITIONS are ca obiectiv oferirea unei experiențe unice vizitatorilor, prin organizarea și prezentarea de expoziții inovatoare, cu puternic impact educaționale. La nivel internaţional, expozițiile produse de organizatorii ”THE HUMAN BODY” EXHIBITION au atras până acum un public ce depăşeşte 50 de milioane de vizitatori.

Trebuie sa fi inregistrat pentru a discuta despre eveniment in lounge.
Inregistreaza-te / Autentificare